Novice

Synology izkazuje svojo predanost varnosti

12.10.2019

Korporacija Synology Inc. je s strani organizacije MITRE Corporation prejela naziv avtorizirani CNA (pooblaščeni za izdajanje CVE oznak). Synology je prvo tajvansko podjetje, ki sodeluje v tem programu. Do junija 2017 se mu je pridružilo 62 podjetij, večinoma vodilnih ponudnikov na svojih področjih. Synology ima tako pravico dodeljevanja CVE identifikatorjev ranljivosti v Synologyjevih izdelkih, ne glede na to ali jih odkrijejo sami ali zunanji strokovnjaki.

»Zagotavljanje varnosti naših izdelkov in storitev je bila vedno naša prednostna naloga. Danes imamo uporabnike po celem svetu in njihovo število je dramatično zraslo. Synology je prvo tajvansko podjetje, ki je prejelo dovoljenje za dodeljevanje CVE (Common Vulnerabilities and Exposures) oznak, kar dokazuje, kako cenimo svoje uporabnike. Še več, za nas je to tudi dokaz, kako daleč ob bok največjim globalnim proizvajalcem smo s pomočjo vlaganja v raziskave in razvoj, prišli na tem področju,« je izjavil Vic Hsu, izvršni direktor Synology Inc.

»S statusom CNA smo pridobili zmožnost dodeljevanja CVE oznak ranljivosti na naših napravah in storitvah. Synology zagotavlja napredne in celovite varnostne rešitve, ki omogočajo, da se strežniki NAS pri naših uporabnikih hitreje prilagajajo razvijajočim se tehnologijam, poslovnim potrebam in tudi vse bolj prefinjenim grožnjam.

Podjetja se danes soočajo z izzivom kako ponuditi varen dostop vse širšemu naboru storitev in aplikacij in se na drugi strani ubraniti vse bolj sofisticiranih groženj. Synology je predan zagotavljanju kibernetične varnosti. Po prejemu obvestila o ranljivosti, bomo v 8 urah izdelali preliminarno oceno in odpravili kakršnokoli ranljivost v enem dnevu. Kmalu po testiranju bo na voljo popravilo. Zagotavljamo, da je izdelek, ki ga uporabljate, ves čas varen in zanesljiv.

Synology prav tako vsako leto organizira program iskanja napak (bug bounty program), na katerega povabi vrhunske hekerje z namenom še dodatno izboljšati varnost svojih izdelkov. Varovanje podatkov uporabnikov in izdelava še varnejših naprav je naša misija. Pozdravljamo napore vseh zunanjih strokovnjakov za varnost in jih z veseljem nagradimo za njihov neprecenljiv prispevek kvarnosti vseh Synologyjevih uporabnikov.«

WAHOO KONTAKT

Informacijske tehnologije, Gregor Zver s.p.
Brezje pri Grosupljem 79,
1290 Grosuplje, Slovenija
+386 31 858 924
+386 59 923 687
info@wahoo.si

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov na tem spletnem mestu. Več informaciji

Nastavitve na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam omogočimo najboljšo možno izkušnjo pri brskanju. V kolikor boste spletno mesto uporabljali brez spremembe nastavitev piškotkov, ali pa boste kliknili na gumb Sprejmi, se strinjate z uporabo piškotkov na spletnem mestu.

Zapri